Безпека
Новини
9 грудня 2021

Клімкін: «Антикорупційна стратегія Байдена – це наша зброя у війні з корупцією»

Перша в історії Антикорупційна Стратегія США, яку ухвалили цього тижня, дає надію на те, що і в нашій країні почнеться справжня боротьба з корупцією. Це також наш шанс довести світу, що ми можемо стати активним учасником спільної антикорупційної історії і синхронізувати наші дії з міжнародними партнерами. 

Про це співзасновник Центру національної стійкості та розвитку Павло Клімкін говорив під час брифінгу «Боротьба з корупцією: ще рік без результатів». 

«В США ухвалили антикорупційну стратегію за два тижні до закінчення встановленого президентом Байденом 200-денного строку. В Україні антикорупційна стратегія вже рівно 465 днів припадає пилом у парламенті. Це буквальна демонстрація нашим міжнародним партнерам того, що у нашої влади немає політичної волі боротися з корупцією. Нова стратегія Байдена – це шанс для України не тільки побудувати успішну державу, а й стати активним учасником загальної успішної історії. Не упустити свій черговий шанс і виграти війну проти корупції», – заявив Клімкін. 

Незважаючи на задекларований курс влади на боротьбу з корупцією, стверджує Клімкін, ми отримали перемогу корупції над державою, і це реальна загроза національній безпеці. А поки у нас блокують судову реформу, гальмують обрання керівника САП, нівелюють реформу прокуратури, пуття не буде. Україні потрібна справжня антикорупційна стратегія.